Venäjän hyökkäys Ukrainaan on järkyttänyt myös meillä Suomessa. Huoli ukrainalaisten selviytymisestä sodan keskellä kalvaa monien mieliä, ja syntynyt halu auttaa on yhdistänyt ihmisiä Euroopassa, mutta myös paikallisesti.

Poliittisena yhdistyksenä Jyväskylän Vihreät kokee erityistä vastuuta huolehtia siitä, että Suomi ja ennen muuta Jyväskylä avaavat ovensa sotaa pakeneville ukrainalaisille ja huolehtivat siitä, että pakolaisten elämä pääsee jatkumaan tragediasta huolimatta mahdollisimman turvallisena ja normaalina. 

Rahan lahjoittaminen luotettavien ja vakiintuneiden avustusjärjestöjen kautta on hyvä tapa auttaa. Keräykseen voivat osallistua niin yritykset, yhdistykset kuin yksityishenkilötkin.

Jyväskylän Vihreät on osallistunut Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston keräykseen ukrainalaisten auttamiseksi.  Haluamme myös haastaa kaikki muut poliittisten puolueiden paikallisjärjestöt Jyväskylässä osallistumaan keräykseen.