Nico Holmbergin puheenvuoro kaupunginvaltuuston kokouksessa 20.8.2018 asiaan §67, Hyvinvointikertomus.

Arvoisa puheenjohtaja, Hyvät valtuutetut,

Terveisiä mäeltä, päivystyksestä.

Hyvin, suorastaan liikuttavan yksimielisesti, valtuusto toivoo toimia huumeita ja alkoholia vastaan. Me päivystyksessä teemme lähes joka yö työtä juuri näiden asioiden kanssa. Sairaanhoidollisin toimenpitein hoidamme akuutin tilanteen.

Tarvitsemme kuitenkin jatkuvaa sosiaalipäivystystä, päihdepäivystystä ja mielenterveyspäivystystä, juuri sinne päivystyspoliklinikalle. Saisimme erikoistuneisiin, ammattilaisiin, osaaviin asiaatunteviin käsiin nopean intervention, kierteen poikki. Nyt päihteiden ja huumausaineiden väärinkäyttäjä jää helposti palvelujen välisiin rakoihin.

Valtuutettu, kansanedustaja Wallinheimo kävi tutustumassa polin toimintaan, ikävä vain että päivällä, juuri hiljaisimpaan aikaan, eikä esimerkiksi perjantaina illalla.

Kiitos