On hienoa, että kaavan Pohjanlammen päiväkoti on suunniteltu toteutettavan massiivipuurakenteisena. Tämä on ensimmäinen iso julkisen puurakentamisen kohde Jyväskylässä. Rakennus toteutetaan yksikerroksisena ja se tarjoaa paikat yli kahdellesadalle lapselle. Suunniteltu rakennus ei mahdu nykyiselle tontille, ja sille onkin varattu nykyistä suurempi ala. Viereinen virkistysalue ja liikuntapuisto on yleissuunnitelmassa suunniteltu palvelemaan päiväkodin ja koulun tarpeita, viereisessä Kuokkalan yhtenäiskoulussa on noin 1000 lasta ja nuorta. Monipuoliset liikunta- ja virkistysmahdollisuudet kasvavat esimerkiksi pump track radalla, padel -kentällä ja lasten mäenlaskupaikalla. Lisäksi kaava ja yleissuunnitelma säästävät luonnonarvot Pohjanlammen rannan alueella.

Kaavaluonnoksen valmistelussa ja keskusteluissa on noussut esille, mitä käy virkistysalueella nyt olevalle frisbeegolfradalle, joka on ollut ilmeisen suosittu. Radalle pyritään löytämään uusi paikka. Yleissuunnitelman mukaan alueella nykyisin toimiva frisbeegolf-rata siirretään pääsääntöisesti suunnittelualueen ulkopuolelle. Radan lähtöpaikan siirtoa esimerkiksi Suluntien eteläpuolelle kohti täyttömäkeä olevalle alueelle tutkitaan tarkemmin jatkosuunnittelussa. Onneksi siis tämäkin asia on kaavamuutoksen yhteydessä huomioitu.

Puheenvuoro kaupunginvaltuuston kokouksessa 18.1.2021