Kuokkalan Kalonin asemaakaavan muutos on edennyt nyt hyväksymisvaiheeseen. Tämä on hieno hanke, jonka pohjana on ollut Asuntoreformi 2018 -kilpailun voittanut ehdotus. Asumisratkaisut Kuokkalan Kalonissa perustuvat yhteisöllisyyteen ja rakennukset toteutetaan massiivipuurakenteisena. Yhdessä viereisen jo rakennetun puukerrostalokokonaisuuden, Kuokkalan kirkon puusisärakenteiden – jos nekin voi tässä mainita – sekä tulevan Pohjanlammen päiväkodin, joka rakennetaan massiivipuurakenteisena, on Kuokkalaan muodostumassa varsinainen puurakentamisen keskittymä! Kiitos tästä kaupungille, joka on valtuuston tahdon mukaisesti edistänyt niin yksityistä kuin julkista puurakentamista. Kun lisäksi viereistä Kuokkalan torialuetta on suunniteltu kunnostettavaksi, tulee Kuokkalan keskustasta vielä nykyistäkin hienompi paikka olla, asua ja vierailla.

 

Puheenvuoro kaupunginvaltuuston kokouksessa 18.1.2021