On niin kuntalaisten kuin kaupunginkin etu, että Jyväskylässä mahdollistetaan omaehtoista ja maksutonta liikuntaa. Hippoksen vaikutusten ennakkoarvioinnissa todetaan, että kunnan liikuntapaikkarakentamisella on suuri merkitys kuntalaisten liikunta-aktiivisuuteen. Suurin osa lapsista ja nuorista käyttää liikkumiseensa kunnan tarjoamia puitteita, erityisesti kevyenliikenteenväyliä ja rakennettuja liikuntapaikkoja.

On siis erinomaista, että vuoroja Hippokselle jaetaan seuratoiminnan ja huippu-urheilun lisäksi niin sanottuihin höntsävuoroihin. Nämä kaikille avoimet maksuttomat vuorot tarjoavat mahdollisuuden liikkumiseen ja hyvinvointiin laadukkaissa tiloissa varallisuudesta riippumatta. Tälläkin hetkellä mainiosti toimiva Liikuntalaturi-konsepti saa nuoria liikkumaan ja Liikuntalaturi-vuoroja soisi näkevän myös uudella Hippoksella. Viereen tuleva liikuntapuisto palvelee hyvin liikunnallisena ajanviettopaikkana kaikenikäisiä kuntalaisia.

Vaikka Hippos on suuri ja hieno hanke keskustassa, myös muiden alueiden kehittämistä tulee jatkaa. Jyväskylässä onkin hyvällä mallilla lähiliikuntapaikkojen rakentaminen, esimerkkinä Tikkakosken lähiliikuntapaikka ja parhaillaan Jyväsjärven ympärille rakentuvat ulkokuntosalit. Hippos tulee nähdä tärkeänä liikunnan ja osaamisen keskittymänä, mutta kuitenkin yhtenä osana kaikkien Jyväskylän liikuntapaikkojen kokonaisuutta.

[valtuutettu IIda Asikaisen puheenvuoro 28.5.2018 Jyväskylän kaupunginvaltuustossa]