Vasemmisto on syyttänyt oikeistoa siitä, että palvelualoite olisi jonkinlainen kokoomuksen vaalitemppu. Jos tämä jotain on, tämä näyttää puhtaasti vasemmiston vaalitempulta.

Oikeisto ei näe asiassa mitään ongelmia ja vasemmisto ei näe mitään muuta kuin ongelmia. Itse en ole valmis kokoomuksen versioon palvelualoitteesta, mutta en ole myöskään valmis hylkäämään esitystä vasemmiston ideologisilla perusteilla.

Nyt käsittelyssä oleva esitys on kompromissi ääripäiden väliltä. Kokeilu on rajattu yhteen vuoteen ja kulttuuri- ja liikuntapalveluihin, jonka lisäksi tehdyt palvelualoitteet eivät johda automaattisesti jatkokäsittelyyn ja kilpailutukseen.

On turha käydä juupas-eipäs -keskustelua, kun voidaan kokeilla ja saatujen kokemusten perusteella sitten vetää johtopäätökset.

Vihreä valtuustoryhmä esittää järkiperustaisesti ja yksimielisesti kyseessä olevan esityksen hyväksymistä, sillä nyt jos koskaan tarvitsemme kaikki mahdolliset uudet ideat ja toimet hyödyttämään kaupunkiamme ja kuntalaisia.

(Touko Aallon puheenvuoro Jyväskylän kaupunginvaltuustossa 26.1.2015.)

Touko Aalto
touko.aalto@gmail.com
0405169332