Vihreät nousivat Uuden Jyväskylän neljänneksi suurimmaksi valtuustoryhmäksi. Yhdeksän paikkaa saavutettiin 73 ehdokkaan listalla.

Vihreiden ääniosuus nousi 11,7: ään prosenttiin eli 1,6 prosenttiyksikköä verrattuna Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden yhteenlaskettuun ääniosuuteen vuoden 2004 kunnallisvaaleissa. Silloinkin Vihreät oli neljänneksi suurin puolue, mutta nyt saimme myös valtuustopaikkoja enemmän kuin Vasemmistoliitto. Äänimäärä nousi Uudessa Jyväskylässä kolmanneksi eniten Vihreillä, runsaalla 1800 äänellä.

Kuvanottohetkellä vaalivalvojaisissa olivat paikalla Marja Komppa (vas.), Maia Fandi, Paloma Hannonen, Touko Aalto ja Tuija Mäkinen. 

Uudessa valtuustossa toimii yhdeksän valtuutettua, joista Marja Komppa on nykyisen Korpilahden vihreä valtuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Marjaana Wuolio on puolestaan toiminut edellisen kauden Jyväskylän maalaiskunnan valtuustossa. Jyväskylän Vihreissä nuorissa ja opiskelijoissa vaikuttavat Vihreiden ryhmän nuorimmat valtuutetut: Paloma Hannonen ja Touko Aalto. Uusia valtuutettuja ovat myös Meri Lumela,Halssilan koulun rehtori, ja Maia Fandi, sosiaalityöntekijä. Nykyisestä Jyväskylän kaupungin valtuustosta paikkansa uusivat Tuija Mäkinen, joka on myös kaupunginhallituksen jäsen, Jukka Ammondt sekä Anna Autere.

Varavaltuutetun paikkoihin ylsivät Tuija Elina Lindström, Nico Holmberg, Minna Kilpala, Niina Simanainen, Risto Rönnberg, Arjo Heinsola, Eila Mäkinen, Marja Kupari ja Maria Markus.

Kiitokset kaikille Vihreitä äänestäneille!

Sari Laine
puheenjohtaja
Jyväskylän Vihreät ry.