Paljon on puhuttu vanhemmuuden tukemisesta, vanhempien jaksamisesta ja ennaltaehkäisevän työn tärkeydestä. Näille asioille on todellakin aika tehdä jotain konkreettista. Subventio, jonka kaupunki sijoittaa lapsiperheiden varhaiseen tukeen, maksaa itsensä hyvin takaisin paremmin voivien perheiden muodossa. On vastuutonta sulkea silmät siltä tosiasialta, että ongelmat kasautuvat helposti samoille ihmisille ja että elämä tuo ikäviäkin yllätyksiä myös pienten lasten perheisiin. Taloudellisempaa ja tuloksellisempaa toimintaa on antaa apua ajoissa. Näin toimien säästyy lastensuojelun määrärahoja, vältetään inhimillisiä kärsimyksiä ja myös syviä epäonnistumisen kokemuksia vanhemmuudessa. Sananlasku ”auta miestä mäessä, pientä lasta kynnyksessä” voisi saada jatkokseen ”ja lapsen vanhempia ennen uupumusta ja eroa”.

Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme, että :
Jyväskylän kaupunki osoittaa vuodesta 2009 lähtien pikkulapsiperheiden määrän huomioon ottaen riittävän lisämäärärahan ehkäisevään lastensuojelutyöhön, kohdentaen sen lapsiperheiden kotipalvelutoiminnan käynnistämiseen kaupungin omana toimintana. Lapsiperheiden kotipalvelusta perittävä taksa on määriteltävä siten, että palvelun käyttäminen on mahdollista myös kaikkein pienituloisimmille vanhemmille. Omana toimintana tuotetun palvelun ohella perheille voidaan vaihtoehtoisesti tarjota mahdollisuutta käyttää palveluseteliä, joka vastaa summaltaan itse tuotetun palvelun kustannuksia vähennettynä perheen omavastuuosuudella.

Jyväskylässä 18.2.2008 Anna Autere, kaupunginvaltuutettu

12 allekirjoittajaa